quinta-feira, 23 de agosto de 2012

Leituras mensais / Monthly readings



Agosto - As minhas leituras 
August - My readings


Les maitres du fantastique en litterature 

Author: Raymond, François 

Editor: Bordas (1994)







Living in Japan

Authors: Sokol, Kathy Arlyn ; Kerr, Alex  

Editor: Taschen (2006)


quarta-feira, 22 de agosto de 2012

Algumas imagens engraçadas e bem feitas tiradas daqui

Some funny and well done images taken from here





segunda-feira, 20 de agosto de 2012

Meatless Monday / Segunda sem carne



Tostas com tomate e queijo Brie


Grilled Tomato and Brie Sandwiches 


Para mais uma segunda sem carne, uma receita retirada daqui. A minha versão é sempre adaptada, por isso nunca sigo à letra a versão original.

For another meatless Monday, a recipe taken from hereMy recipe version is always an adaptation from the original one.



Ingredientes:
Pão fatiado
Azeite
Alho (opcional)
Mostarda (a gosto)
Queijo Brie (q.b.)
Rúcula e espinafres (algumas folhas)
Tomate fatiado

- Colocar o grelhador/tostadeira aquecer;
- Pincelar um dos lados do pão (já fatiado) com azeite e passar com o dente de alho.  Barrar com mostarda (a gosto), colocar um pouco de Brie (em cada fatia), juntar umas folhas de rúcula e espinafres e duas rodelas de tomate.  De seguida, juntar as fatias e colocar num grelhador (2 minutos) ou tostadeira até estarem ligeiramente tostadas e o queijo encontrar-se derretido.


·  Ingredients
   8 (1-ounce) slices 100% whole-grain bread (about 1/4 inch thick)
·  1 teaspoon olive oil
·  1 garlic clove, halved
·  2 teaspoons country-style Dijon mustard
·  4 ounces Brie cheese, thinly sliced
·  1 1/3 cups packaged baby arugula and spinach greens (such as Dole)
·  8 (1/4-inch-thick) slices beefsteak tomato
·  Cooking spray

 Preparation

  1. Prepare grill to high heat.
  2. Brush one side of each bread slice with oil; rub cut sides of garlic over oil. Spread 1/2 teaspoon mustard on each of 4 bread slices, oil side down. Top each bread slice with 1 ounce cheese, 1/3 cup greens, and 2 tomato slices. Top each with remaining 4 bread slices, oil side up.
  3. Place sandwiches on grill rack coated with cooking spray; grill 2 minutes on each side or until lightly toasted and cheese melts.


  Maureen Callahan,  
  JUNE 2009
                                 source

quinta-feira, 16 de agosto de 2012

sexta-feira, 10 de agosto de 2012


<3 Weekend <3

Quem me conhece sabe o quanto adoro filmes de terror, e este fim de semana (como tantos, tantos outros ^_^) terá algum tempo dedicado à visualização deste género. 

Anyone who knows me is familiar with how much I love horror movies, and this weekend (like many, many others ^_^) will have some time reserved to this movie genre.



Image source

Bom fim de semana!
Wishes of a nice weekend!


quinta-feira, 9 de agosto de 2012

Orient Express


Totally Kawaii... "365-Day Charming Everyday Things"


Encontrei, por acaso, este este site na net e estou fascinada, a temática é mostrar 365 objectos quotidianos japoneses (um por cada dia do ano)...  Totally Kawaii !! ^-^v

I've found, randomly, this site on the internet and I am charmed, the site theme is to show 365 japanese everyday items (one for each day of the year)... Totally Kawaii!! ^-^v











segunda-feira, 6 de agosto de 2012

Meatless Monday / Segunda sem carne


Mais uma ideia para uma segunda sem carne.  Simplifico sempre as receitas, por isso, a primeira versão (em português) é a minha versão simplificada da receita original (em inglês - abaixo).

Another idea for a meatless Monday.  I always try to simplify the recipes I read, so the first version (in the portuguese) is the simplified version of the original recipe (in English – below)


Massa de lacinhos com cogumelos em 15 minutos

Ingredientes:
- Massa lacinhos
- Manteiga
- Cogumelos (da vossa preferência)
- sal (a gosto)
- pimenta (eu prefiro mistura de pimentas, mas pode ser da vossa preferência)
- Natas (uma embalagem – 200 ml)
- Queijo (ralado)
- Salsa

Cozer a massa numa panela (eu meço a quantidade de massa da seguinte maneira: uma mão cheia de massa corresponde à quantidade para uma pessoa – por isso se forem duas pessoas, são duas mãos cheias de massa), colocar um pouco de sal (q.b.) e mexer.  Deixar cozer cerca de 8/10  minutos.
Numa tacho/frigideira colocar uma colher de sopa de manteiga/margarina e juntar os cogumelos cortados, a pimenta, as natas e mexer cerca de 3 minutos.
Escorrer a massa e passar por água fria, para terminar a cozedura.  Juntar a massa ao molho que está no tacho, juntar o queijo ralado (q.b.), adicionar salsa (q.b.) e mexer.

Nota: Quem apreciar pode adicionar ao molho alho e cebola (q.b.)


Farfarlle with creamy wild mushroom sauce

Ingredients
  • 1 pound uncooked farfalle (bow tie pasta)
  • 1 tablespoon butter 
  • 12 ounces presliced exotic mushroom blend
  • 1/2 cup chopped onion
  • 1/3 cup finely chopped shallots
  • 1 tablespoon minced garlic
  • 1 1/2 teaspoons salt, divided
  • 1/4 teaspoon freshly ground black pepper
  • 1/4 cup dry white wine 
  • 2/3 cup whipping cream
  • 1/2 cup (2 ounces) grated fresh Parmigiano-Reggiano cheese
  • 2 tablespoons chopped fresh parsley
  • Minced fresh parsley (optional)

Preparation

  1. Cook pasta according to package directions, omitting salt and fat; drain.
  2. Melt the butter in a large nonstick skillet over medium-high heat. Add the mushrooms, onion, shallots, garlic, 1 teaspoon salt, and pepper; cook 12 minutes or until liquid evaporates and mushrooms are tender, stirring occasionally. Add wine; cook 2 minutes or until liquid evaporates, stirring occasionally. Remove from heat.
  3. Add the cooked pasta, whipping cream, cheese, and 2 tablespoons parsley, tossing gently to coat. Stir in remaining 1/2 teaspoon salt. Garnish with minced fresh parsley, if desired. Serve immediately.
Krista Montgomery, M.S., R.D.,
DECEMBER 2006
 Source 

quarta-feira, 1 de agosto de 2012

Instants


Algumas fotos tiradas no passado fim de semana 

Some photos taken last weekend

[All Images © Rainbow Moonstoneblog]







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...